Listopad był trzecim i ostatnim miesiącem realizacji projektu Jesen w kaszebsci kuchni. W listopadzie kontynuowaliśmy warsztaty kulinarne oparte na kaszubskiej tradycji. Łącznie we wszystkich warsztatach kulinarnych wzięło udział ponad 70 osób uczestników, a w całokształt działań większa część społeczności szkolnej Zespołu Szkól Ponadpodstawowych w Słupsku. Uczestnicy pracowali pod okiem czterech nauczycieli wolontariuszy. Łącznie w trakcie projektu odbyły się trzy warsztaty kulinarne w tym jeden plenerowy. Uczestnicy przygotowali kilkadziesiąt dań według kaszubskich receptur. Omawiano aktualne trendy w zdrowym odżywianiu oraz współczesne wpływy i modyfikacje tradycyjnych receptur kaszubskich. Wszystkich zainteresowanych gotowaniem, zdrowym odżywianiem oraz kuchnia kaszubską odsyłamy do opracowanego w trakcie projektu Przepiśnika z przepisami który dostępny jest online:
Jesteśmy zadowoleni z przebiegu warsztatów. W trakcie realizacji projektu osiągnęliśmy założone rezultaty. Projekt był kontynuacją działań z poprzednich lat o podobnym charakterze, które zamierzamy kontynuować w następnych latach.